Komma før eller etter men

«Er det ikke alltid komma foran ‘men’?» – Morgenbladet

«Er det ikke alltid komma foran ‘men’?» – Morgenbladet

Komma etter leddsetning som står først i en helsetning: · Komma mellom setninger som er bundet sammen med og, eller, for og men · Komma etter innskutt leddsetning.

Dette skulle da være innlysende?

De viktigste kommareglene – Korrekturavdelingen.no

Kommaregler – De viktigste kommareglene – Korrekturavdelingen.no

Komma mellom setninger som er bundet sammen med og, eller, for og men (alltid komma foran men). Else skjønte ingenting, men Eva lo hjertelig.

Kommaregler – de viktigste kommareglene fra Korrekturavdelingen.no.

Kommaregler – Språkrådet

(StudentTorget.no):. 1) Komma mellom setninger som er bundet sammen med og, eller, for og men. Merk: alltid tegn foran men, enten komma eller punktum.

SKRIVEREGLER: KOMMAREGLER – StudentTorget

Og, men, eller, for. Det er alltid komma foran men. Jeg vil ikke reise, men jeg må. Det er komma foran og, eller og for når det er subjekt på begge sider av.

KOMMA (,) – grammatikk.com

Legg også merke til at komma nesten alltid havner foran et verb i nåtid eller fortid, og dessuten ofte foran «og» og alltid foran «men».

Komma | Profilveileder – Digdir

Komma | Profilveileder

27. jan. 2020 — 1. Alltid komma foran “men” · 2. Alltid komma mellom to sideordnede helsetninger (hovedsetninger) som er bundet sammen med “og” · 3. Alltid komma …

Komma gir leserne pauser og gjør det enklere å forstå hva som hører sammen, og hva som ikke gjør det.

Alltid komma foran “men” | TransOnline-bloggen

Alltid komma foran “men” | TransOnline-bloggen: Språk, skriving og e-publisering

Setninger som forbindes med sideordnende konjunksjoner* (og, men, eller, for), … Sett komma foran og etter forklarende eller presiserende tillegg:.

Tekst: Solveig Hansen, 2019 Det er én av tre elementære kommaregler du i hvert fall bør kunne. Er du usikker på kommareglene, bør du i hvert fall lære deg disse tre Alltid-reglene: 1. Alltid komma foran “men” Jeg ringte deg, men du svarte ikke. 2. Alltid komma mellom to sideordnede helsetninger (hovedsetninger) som er bundet…

Komma – NTB-språket

Komma – NTB-språket

4. apr. 2018 — Før påskeferien laget jeg en kommautgave av språkkvissen og … av et bindeord i stedet, som ”og”, ”men” og ”eller”, skal vi ha komma.

For å forstå reglene skikkelig må du kunne såpass mye grammatikk at du kan kjenne igjen en leddsetning* (tidligere kjent som bisetning) og vite forskjellen mellom underordnende og sideordnende konjunksjoner*.  *Setning: En setning er ikke en setning (i grammatikalsk forstand) hvis den ikke inneholder både subjekt og verbal. Unntak er imperativuttrykk som rommer et underforstått subjekt:…

Førstehjelp for kommatrengende – Kommunikasjonsforeningen

Jeg trodde kampen om kommaet var tapt, inntil en skarve kommaquiz fikk meg til å skjønne at komma er noe som engasjerer. Skriver du i jobben, gjør det seg dårlig med kommafeil. Her er en liten overlevelsesguide for deg som føler deg usikker.

Keywords: komma før eller etter men