Selvfølgelig kan du legge gulv selv – spar mye penger

Det finnes to ytterpunkter når det gjelder hobbysnekkere, de som tror de klarer alt og de som tror at de klarer nesten ingenting. Å ha en overdreven tro på egne evner kan få katastrofale følger, særlig hvis man gir seg inn på områder som rørleggerarbeid eller det elektriske anlegget i boligen. Samtidig kan det også bli kostbart ikke å gjøre noe som helst selv, og enkelte ting vil de aller fleste faktisk klare. Å legge nytt gulv er et prosjekt som er relativt enkelt – så lenge som du tar deg god tid.

Mange ulike typer gulv å velge mellom

Det finnes mange ulike typer gulv å velge mellom på markedet, og det kan være smart å se litt bredt på de tilgjengelige alternativene. Parkett eller vanlig laminat er selvskrevne favoritter, men billig vinylgulv eller korkgulv kan også være gode valg. Sett deg godt inn i fordelene og ulempene til de ulike gulvene, også når det gjelder selve monteringen.

For flere av gulvtypene er det mulig å finne såkalte «klikk-systemer», noe som betyr at gulvbordene helt enkelt klikkes sammen. Det betyr at du ikke trenger å bruke lim, gulvet installeres flytende på underlaget. Legg merke til at det kan være noen begrensninger når det gjelder størrelsen på rommet ved flytende installasjon, men for mange rom i en privat bolig vil et gulv med klikk-system definitivt være førstevalget.

Ta deg god tid til å legge gulvet

Hvis du skal legge et vanlig laminat- eller parkettgulv, trenger du ikke spesielt mye verktøy. Når du har det nødvendige på plass, må du sørge for å ta deg god tid. Det er ikke spesielt komplisert eller vanskelig å legge gulv selv, men det er selvfølgelig mulig å gjøre feil.

Hvis du måler godt, planlegger hva du skal gjøre og tenker igjennom prosessen både to og tre ganger, da vil du uten tvil få lagt gulvet selv.