Slik velger du et kjøkken som er både funksjonelt og stilig

Å innrede et nytt kjøkken kan være både tidkrevende og kostbart, det er fornuftig å bruke god tid på planlegging og valg av interiør. Enkeltelementer som benkeplate har mye å si for helhetsinntrykket, det er viktig å huske på at kjøkkenet skal være både funksjonelt og stilig.

Materialvalg som er tilpasset hverdagen

Til å begynne med er det greit å ta noen trinn tilbake når du tenker på hva du egentlig ønsker fra et kjøkken. Materialvalg har mye å si for vedlikehold i hverdagen.

  • Valg av benkeplate har svært mye å si, i og med at benkeplaten er i bruk hver eneste dag. For eksempel kan heltre være vakkert, men det stiller krav til pleie.

  • Fronter og dører trenger ikke rengjøring like ofte, men det er likevel greit å huske på at disse områdene skal tørkes over fra tid til annen. Profiler kan gjøre det mer komplisert.

  • Gulv og vegger er selvfølgelig også en del av helheten, og det kan for eksempel være greit å vurdere alternative gulvmaterialer i arbeidssonene.

Heldigvis finnes det mange ulike alternativer også innenfor de mer «funksjonelle» valgene.

Oppbevaringsplass på godt og vondt

Det er selvfølgelig viktig å ha tilstrekkelig oppbevaringsplass på et kjøkken, men samtidig kan det være at man samler på seg unødvendige mengder dingser i skuffer og skap. Derfor kan det også være fornuftig å prøve å finne en balanse når man innreder et kjøkken. Hvor ofte vil man bruke et hjørneskap? Er det kanskje like greit å bare la det området stå ubrukt?

Det kan også være lurt å se etter kreative oppbevaringsløsninger der ulike typer utstyr er lett tilgjengelig. For eksempel finnes det skap som er i samme nivå som benkeplaten, noe som gjør det enkelt å rydde unna ting når de ikke er i bruk. Det er et godt eksempel på kombinasjon av både form og funksjon i ett.