Smarte kjøp for deg som skrur på bilen selv

Stigende priser og høye renter kan være anstrengende for privatøkonomien til mange nordmenn, og da er det viktig å prøve å spare penger der det lar seg gjøre. Noen moderne biler er praktisk talt umulige å skru på selv, men det finnes heldigvis fortsatt mange eldre biler som du kan gjøre mye med på egen hånd. Hvis du har den riktige kompetansen, trenger ikke delene å koste en formue heller.

Spar penger på deler

På nett er utvalget av BMW-deler og reservedeler til andre merkevarer gigantisk. Dessuten får du det beste av to verdener når du handler digital, nemlig både tilgang til brukte deler og gode priser på helt nye deler. Husk på at en stor andel av komponentene i en bil er laget slik at de har mange gode år igjen etter at bilen er sendt til opphugging. Med netthandel kan du søke etter akkurat den bruktdelen du trenger, enkelt og greit.

I tillegg er det enklere å sammenligne originaldeler, uoriginale deler, såkalte ettermarkedsdeler, renoverte deler og rene bruktdeler når du søker på nett. Det er mye penger å spare på å bruke noen minutter på å sammenligne forskjellige alternativer.

Arbeidskostnadens betydning for totalbeløpet

Service og vedlikehold av bil er en arbeidsintensiv bransje, der personalkostnaden utgjør en stor del av kostnadene for verksteder. Det gjenspeiles både i selve timeprisen og de til tider betydelige påslagene på deler. Det er viktig å ha det i bakhodet når du vurderer bruk av deler som du skaffer selv:

  • Noen verksteder vil uten tvil kvie seg for å bruke deler du har kjøpt selv, så det er viktig å sjekke direkte med verkstedet i forkant. Du kan også forvente en noe høyere timepris.

  • Du sparer definitivt aller mest penger hvis du gjør jobben selv.

Derfor bør du også ta med egen tidsbruk i regnestykket, i og med at litt egeninnsats kan være svært lønnsom.